Min låda.

Kärlek gör för ont.
Lägger ner den i en låda.
Stoppar in den längst in i garderoben.
Så.
Där får den ligga
och samla damm.
Någon dag
kanske jag hittar lådan igen.
Och så fort jag ser den
kommer jag förstå
vad det är för en låda
och vad den innehåller.
Förhoppningsvis kommer jag våga öppna locket
och titta på innehållet.
Kanske jag till och med ger bort den
till någon som förtjänar den.
Min låda.

Även om den ligger där och samlar damm i garderoben är den nog din.
Egentligen.
Men det behöver ju ingen veta.
Inte ens jag.



Vad jag egentligen menar med att kärlek gör för ont är ju inte att jag har ont, för jag har aldrig vågat känna efter. Lådan har nog alltid legat i den där garderoben och samlat damm, för det gör alldeles för ont att titta efter. Så jag tittar inte ens på den. Jag vet att den ligger där, men jag låtsas inte om den, fryser ut den och lyssnar inte på vad den har att säga. Jag vet hur man gör sånt, jag har varit med om det förut. Fast då var det förstås tvärtom. Men exakt så var det, jag fanns där och jag visste att dom brydde sig och ville mig väl. Men dom vägrade lyssna, vägrade se. Fast jag vet inte varför, kanske dom också var rädda för vad dom skulle hitta, vad dom skulle se, vad dom skulle höra. Om dom verkligen tittade efter.

Nu är jag sådär förvirrande och mystisk igen, inte konstigt att jag aldrig har haft en riktig bästa kompis. Jag kan ju inte lita på någon i hela världen. Fast dig litar jag nog på, kanske. Men du är inget alternativ, isåfall måste jag ju öppna lådan. Nu vill jag inte prata mer om lådan, den finns inte. Nu trycker vi på delete så försvinner den *delete*






Hmm... kommer någon ihåg vad jag pratade om?



Inte jag iaf...

Lådan...

käften!

Ett ufo gör entré - Jonas Gardell

"[...] Jag ser på fotona av mig själv som femtonåring, och jag känner igen mig. Som ett ufo, som ett foster, svävade jag sakta i luften, för mig själv, i mitt eget mörker. Hur kunde jag överleva? Det vet jag inte själv. Men jag känner igen mig, liksom jag känner igen mig i andra som jag.
        De som tillhör ett annat land. De konstiga. De som färgar håret och skär sig i handlederna och går för sig själva på skolgården. De som blir punkare och homon och psykon. (om de inte tar livet av sig.)
        Knäppskallarna. Knasbollarna. Idioterna. Galningarna. Marsmänniskorna. "Who loves Aladdin Sane?"
        Gossar och töser som inte är som de ska, som inte kan dölja att de är av en annan sort.
        För det syns på dem. De bär sitt särmärke i pannan, på handleden. Deras annorlundaskap är präglat i deras hud, i deras lukt, deras sätt att anadas, deras stora, svarta ögon.
        Mitt folk. Mina bröder och systrar.
        Vampyrer som söker vampyrer.
        Monster som söker monster.
        Svanar som söker andra svanar.
        Ni finns. Ni är underbara.

Det här är min hälsning till er.

Juha Lindström

Jag glömde...

... såklart att berätta det viktigaste. Eller ja, det som ni som bryr sig om mig antagligen finner intressantast att läsa om. Min hälsa! Juste, här sitter jag och knapprar alvedon med 39 graders feber ;D Yeeey! (Sarkasm FTW!). Okey, kanske inte 39 grader. Jag tror febern har gått ner sen i fredags med tanke på att jag faktist orkat knäppa på datorn för första gången sen jag blev sjuk. Så jag tror faktist jag börjar bli frisk, men hindrar det slemhosta och huvudont? Nej, inte precis, va? Sen är jag förskld också ovanpå allt det där. Lite irriterande när man hostar så att lungorna vänds ut och in att helt plötsligt upptäcka att man inte kan andas genom näsan. Men jag klarar mig med hjälp av flera liter té och massa alvedon. (Killen som upptäckte värktabletter borde få nobellpris!). Känns lite surt att jag blir sjuk andra veckan på terminen eftersom jag faktist hade tänkt bättre mig sen förra. Men 39 GRADER FEBER!! Det finns inte så mycket jag kan göra åt saken liksom. Men till på måndag hoppas jag kunna knapra i mig massa värktabletter och ta mig till skolan om febern gått ner till räkligt mycket. HÅLL TUMMARNA!

... också att berätta att jag nu läst ut alla hitills översatta Twillight böckerna. Jag är väldigt nöjd med att säga att dom är en aning överskattade :) (*Happie as hell*). Jag hatar när populära böcker faktist är så underbart fantastiska. Jag vill att mina favoritböcker ska vara just MINA och det är dom ju inte om medierna spyr ut intervjuer och bilder och artiklar överallt runt omkring mig. Men twillight var faktist lite överskattad. Men(!) den första boken är faktist jäkligt bra och rekommenderas helt klart och alla böckerna är underhållande läsning och absolut inget jag ångrar. På min boklista över 2009 har jag nu även satt upp twillight böckerna på engelska eftersom jag hört att den svenska översättning förstör böckerna. Så jag vill gärna se om originalböckerna har högre klass.


 Förresten, en liten fråga, tycker ni 30 böcker på ett år är för mycket? Det är nämligen så många böcker jag hitills har på min boklista för 2009 och mamma fattade inte hur jag skulle hinna plugga om jag skulle lkäsa så många, men 30 är väl inte så mycket? Det blir ju typ 2 och en halv bok per månad, det är väl inte så svårt va? Och tro inte att jag skryter nu eller något, jag är bara väldigt dålig på tidsuppfattnig och ögonmått allt sånt där. Så, hjälp mig, 30 böcker på et år, mycket, lite eller lagom?


Min blogg, mina regler...

Nu har jag som ni ser ändrat designen på bloggen och tyckte det var dags för ett nytt inlägg... Fast jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Egentligen är det rätt så onödigt... och konstigt! Varför känns et som att man måste lägga in ett nytt inlägg när man ändrat designen? Iaf är det så för mig, men varför? Det är ju inte precis som om någon skulle missa att bloggen går från chockrosa till brunt? Men ändå sitte rjag här och skriver. Kanske man är osäker och vill ha respons på designen, vilket också är onödigt ewftersomjag antagligen inte skulle ändra designen även om någon annan bad mig. Det är trots allt min blogg och mina regler som gäller! Jag får göra i princip vad jag vill med den. Hmm, rätt så intressant tanke, jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om konsten att skala en banan och ni skulle inte kunna göra något åt saken. Iofs skulle det nopg vara rätt så komiskt med ett inlägg om hur man skalar banan. Men som sagt, min blogg, mina regler, och min blogg handlar inte om bananer. Vilket påminner mig om mina fina länkar (den som är duktig och listar ut hur bananer får mig att tänka på mina länkar får en kaka :D), där finns bl.a. mina vänners bloggar som jag tycker är värda att läsas, men även lite random spel och grejs. Länkregistret byter innehåll lite då och då så se till att hålla er uppdaterade om ni inte vill gå miste om något.

Jag kom på att jag borde berätta att jag äntligen fått min psykolog. Bup ringde i veckan och jag har tid på fredag innan skolan börjar (Jag börjar kl. 10.35 på fredagar). Jag är faktist jäkligt imponerad, min läkare tog kontakt med BUP innan jullovet och jag har fått min psykolog redan nu. Den svenska psykiatrin brukar vara mycket långsamare efter vad jag har hört. Sen kanske det gör skillnad att det var just min läkare som tog kontakt och inte jag själv, men vad vet jag. Hur som helst ska dom göra en utredning på mig nu så får vi se hur det går. Jag är positiv, men samtidigt har man ju hört massa skit om BUP. Men jag är  positiv iaf, vad kan jag annat göra att hoppas liksom? Aja, det var väl allt för den här gången.

BYE!


Beröring

Mörkret var tyst
som i en spegel
ser jag mina tankar
som smeker tystnaden
med sina vingar
beröring

Salvador Dali


Mascara fläckar
kudden
den har mascarafläckar
makabert
smakar på ordet
makabert
(är det ens ett ord)
mascarafläckar på kudden
dom viskar
förtvivlan

03-01-09

Och sen försvinner orden.. så typiskt. Dom var ju nyss där. Aja, jag får väl försöka ändå. Jag känner mig helt jävla sinnesjuk, alltså helt seriöst, det känns som det är något fel i min skalle. Jag tänkte försöka förklara varför jag känner mig sinnesjuk, men det låter normalt, men det är inte normalt. Det är bara det att orden inte räcker till för att förklara, jag är bara så arg, hela tiden. Och jag skriker alltid och sätter upp regler, alla i familjen tassar runt på tå för mina utbrott.
 "GÅ HÄRIFRÅN! GÅT UT! JAG ORKAR INTE MED DIG JUST NU OCH SÅ ÄR DET BARA"
Okej, varför ska mina föräldrar lyssna på en omymdig sextonåring? Varför säger dom inte emot? Det är här orden inte räcker till. Ni vet ibland kan man få en sån styrka och myndighet i rösten att människor bara lyder utan att tänka efter. Som om något allvarligt har hänt och man skriker åt någon att "HÄMTA LÅDAN I KÖKET", den man skriker åt har ingen aning om vad som har hänt eller vad som ligger i lådan i köket, men dom hämtar den ändå för man förstår att det är allvar. Så låter min röst, och det är allvar! Det är väldigt allvarligt, för om dom inte gör som jag säger släpper vreden fram. Jag tycker inte om vreden, den tar över mig och kontrollerar mig, den skrämmer alla runt omkring och får mig att göra galna saker.

Jag kom nyss på en sak. Det är precis som när jag var liten, asså dagisålder liten. När jag inte fick som jag ville skrek och skrek jag, slängde saker omkring mig och slog i dörrar och sen grät jag, blev lämnad ifred och det gick över. Sen somnade jag utav utmattning med ont i huvudet och halsen pågrund av all skrik och gråt. Precis exakt så är det, skillnaden är att jag är FAKKING SEXTON ÅR! Och jag VET att man inte beter mig så, jag VET att det inte är det bästa sättet att få som man vill, och jag VET att man inte alltid kan få som man vill. Och det här har liksom kommit nu, det senaste året. Innan hade jag inte såna här utbrott. Dom har kommit sakta men säkert och ökat i antal. Men idag, är det som att det nått sin topp, för annars kan jag glömma bort det sen och gå vidare. Men nu ligger det där och river i bröstet på mig och jag kan inte släppa på stämningen. Den ligger kvar som en tung dimma över lägenheten.

Jag vet inte vad fan jag ska göra.


RSS 2.0