Framsteg?

Först och främst; jag orkar inte skriva om hur jag mådde innan medecinerna och allt. Det kan jag göra sen, just nu är jag fortfarande mitt i det. Men jag kan skriva om vad som blivit bättre.

Idag var jag utanför lägenheten och faktist gjorde något för att jag hade lust. Det var första gången på 2 veckor som jag fått lust att göra något utanför lägenheten och njutit av det. Det är ett stort framsteg och det gick bättre än jag trodde. Jag, mamma och pappa åkte in till stan. Jag sminkade mig för första gången den här veckan. Jag trodde att jag aldrig skulle orka, men jag kom iväg och vi var faktist där i fem timmar innan jag blev trött och dålig av alla intryck. När vi skulle gå hem mådde jag dock jättedåligt, dom där fem timmarna i verkligheten slog plötsligt till och jag blev helt plötsligt jätte trött. Men det gick bra, vi hade tagit bilen in till salongen så vi behövde bara ta tummelbanan till tekniska sen kunde jag vila i bilen påväg hem.

Mina tabletter har hitills inte haft några allvarliga effekter. Ibland blir jag trött av dom och ibland får jag värk i musklerna, men det är inget jag inte kan leva med. Men jag har bara tagit dom i tre dagar så fler symptom kan ju dyka upp.  Jag längtar till livet, jag undrar hur det känns, att leva!

Zoloft

Jag vet att det finns många där ute som bryr sig om mig och är oroliga, så därför tänkte jag skriva lite om Zoloft och hur den kan påverka mig och så. Som ni kanske vet från tidigare inlägg ska jag börja ta antidepressiva, men det blev tidigare än jag trodde, jag tog min första tablett idag. Så jag tyänkte att jag helt enkelt skriver av den lilla lappen som kommer med förpackningen. Allt som står i den gäller ju inte mig, det står bara vad som KAN hända och vilka symptom den KAN användas för.

Zoloft används vid behandling av:
- olika former av depression eller som förebyggande behandling mot återfall av depression.
- tvångssyndrom hos vuxna och barn över 6 år.
- panikångest.
- posttraumatiskt stressyndrom (speciella ångesttillstånd efter mycket traumatisk upplevelse)
- social fobi eller som förebyggande behandling mot återfall av social fobi (undvikande av/rädsla för sociala situationer).

Vanliga biverkningar som förekommer hos fler än 1 av 100 patienter:
- Illamående, kräkningar, diarré, förstoppning, matsmältningsbesvär, magknip och muntorrhet (ökar risken för karies)
- Svettningar, yrsel, sömnbesvär, huvudvärk, oro, rastlöshet, viktminskning, aptitlöshet, kraftlöshet, trötthet, gäspningar, suddig synskärpa.
- Blodvallningar, bröstsmärtor och hjärtklappning.
- Darrighet, förändringar i rörelsemönstret (t.ex. ryckningar, ofrivilliga munrörelser och käkstelhet), myrkrypningar, minska känslighet.
- Hudutslag, menstruella oregelbundenheter.

Mindre vanliga biverkningar:
- Allmän sjukdomskänsla, feber, blåmärken, klåda, håravfall, pupillvidgning, tillfälligt förhöjda levervärden, ökad aptit, viktökning, ledvärk.
- Högt blodtryck, svimning, ökad hjärtverksamhet, svullnader pga vätskeansamlingar t.ex. runt ögonen.
- Mani, överaktivitet, förvärrad depression, hallucinationer.

Sen fins det ungefär 20 till mindre vanliga biverkningar som 1 patient på 1000 får.

Zoloft kan också göra mig ännu dåligare första veckan, dåligt andra vekcan och inte förens tredje veckan få ett positivt resultat.


Piller, piller, piller...

Mitt liv består just nu av att ta piller. I alla fall känns det så. Jag har ett piller innan frukost ifall att jag har magsår/magkatarr (Omeprazol). Jag har ett piller på morgonen så att jag inte ska må illa (Novalucol). Sen har jag sömntabletter också. Först tog jag Imovane, men det var bara under en kortare tid eftersom det var så starkt. Sen tog jag Atarax, men det hjälpte inte så min Läkare på BUP dubblade dosen. Men sen fick jag byta till Circadin, som jag tar för tillfället, men jag vet inte varför jag skulle byta. Och inte nog med det, till April ska jag inte bara få min psykolog (äntligen) jag ska även börja ta antidepressiva. Elena (min läkare på BUP) försökte släta över det med att säga "ett piller för att du är nedstämd", men kalla det vad ni vill, det är helt klart antidepressiva. Jag ska dock bara ta dom under en kort period bara för pröva, men vem vet.. en kort period kan alltid bli längre. Hur som helst, jag har blivit en pillerhora!


Den rätte?

Du är helt perfekt för mig.

Vi har exakt samma humor.
Vi gillar exakt samma musik.

Du är precis vad jag behöver.
Du säger att jag är vacker.
Du säger att mina texter är de bästa du läst.
Du är min vän på alla sätt.

Du älskar marvel.
Du gillar the ark.
Du föstår  varför jag gillar Jonas Gardell.

Du har aldrig ljugit för mig.
Du är alltid rakt på sak med vad du känner.
Du krånglar inte till saker.
Du förstår mig.

Och bäst av allt...
Du är kär i mig.

Du är perfekt för mig.

Bara ett problem...
Jag är inte kär i dig.

Någon där uppe måste seriöst ha en jävligt sjuk humor.

RSS 2.0